داستان تکرا
لیلا طاهری ایده اولیه تکرا رو مطرح کرد و اعضای گروه رو دور هم جمع کرد. همیشه به کارگروهی برای توسعه پایدار در مناطق روستایی ایران فکر می کرد برای همین تلاش کرد تا کسانی که واقعاً دغدغه کارآفرینی روستایی دارند را دور هم جمع کند. او معتقد است که در واقع این کار خدا بوده است که آدمهای خوب را سر راهش قرار داده است. در حال حاضر خانم طاهری مدیرعامل کانون تکرا است و بر این باور است که برای تحقق کارآفرینی روستایی باید رویکرد اکوسیستمی داشت و همه بخشهای غیردولتی، دولتی، خصوصی، رسانه، علمی و به ویژه سازمانهای جامعه مدنی (CSOs) در مناطق روستایی باید در فرآیند توسعه کارآفرینی روستایی، ایفای نقش کنند. برای همین از تمام افراد، گروهها، نهادها و سازمانها در بخشهای مختلف دعوت به همکاری می کند و وارد مذاکره می شود.
لیلا طاهری
مدیر عامل و عضو هیات مدیره
کارشناس مدیریت دولتی، دانشگاه تهران
کارشناس ارشد مدیریت شهری، دانشگاه تهران
آقای دکتر مهاجری تصمیم داشت تا در پروژههای فقرزدایی و توانافزایی روستاییان با سازمان ملل همکاری کند تا این که موقعیتی ایجاد می شود و در سازمان همیاری و اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی مشغول به کار میشوند و از این طریق هدفشون رو دنبال میکنند. ایشون کتابها و مقالات زیادی در زمینه کارآفرینی تدوین کرده اند و همیشه به دنبال کاربرد علم و عملیاتی کردن دانش در پروژههای اجرایی بوده اند. اولین بار عضویت در سازمان مردم نهاد (NGO) تکرا با دکتر مهاجری مطرح شد و ایشان هم برای دنبال کردن همون آرزوی قدیمی از این پیشنهاد استقبال کردند. در حال حاضر دکتر مهاجری استاد مدعو دانشگاه سوربن پاریس در بخش کارآفرینی اجتماعی هستند و مسئولیت ریاست کمیته علمی تکرا رو بر عهده دارند.
سید علیرضا مهاجری
عضو هیات مدیره
کارشناسی علوم سیاسی، دانشگاه ملی ایران
کارشناسی ارشد رشته تاریخ و جامعه شناسی آموزش و پرورش، دانشگاه سوربن
دکترا رشته تاریخ و جامعه شناسی آموزش و پرورش، دانشگاه سوربن
بنفشه بابایی از وقتی که از دانشگاه فارغ شد، شروع کرد به فعالیت در زمینه بازاریابی و تحقیقات بازار و بعد هم شبکه سازی و راهاندازی شبکههای نمایندگی، در همین حین در پروژههایی با هدف ارتقاء سطح دانش گروههای مختلف جامعه مانند دانشآموزان،دانشجویان و حتی مدیران فعالیت کرد؛ در ادامه با خانم طاهری آشنا شد و در شکل گیری گروه تکرا و ساختارسازی اولیه اون نقش زیادی داشت. خانم بابایی علاقه زیادی به فعالیت تخصصی در بخش گردشگری و بازارسازی دارد و آنها را دنبال میکند. در حال حاضر بازرس کانون تکرا است و مسئولیت “جشنواره روستایی شو” در کانون تکرا را هم به عهده دارد.
بنفشه بابایی
عضو هیات مدیره
کارشناسی زیست شناسی، دانشگاه تهران
فارغ التحصیل MBA حرفه ای، زیر نظر سازمان جهانی کار
زهرا نقوی از فعالان بازرگانی و عضو اتاق بازرگانی ایران است و به عنوان یک بانوی کارآفرین فعالیت اقتصادی و اجتماعی دارد؛ همیشه رویکرد مشارکتی برای توسعه جامعه داشته است و زمانی که تکرا خانه ای نداشت، میزبان جلسات تکراییها بوده است. خانم نقوی تلاش می کند تا درس آموختههایش که حاصل تجربه همکاری با شرکتهای بین المللی است رو در تکرا به اشتراک بذاره و در پروژههای بین المللی تکرا نقش مهمی داره. تجارب محلی و ملی وی در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، سمنان و قم هم درس آموخته هایی است که به تکرا کمک زیادی کرده است. در حال حاضر خانم نقوی خزانه دار کانون تکرا است و مسئولیت توسعه و بهره ور ساختن کسب وکارهای روستایی رو به عهده دارد.
کتایون سپهری یک منتور و تسهیلگر موفق خلاقیت و کارآفرینی است و تجربه زیادی در ارایه مشاوره به استارتاپها و برگزاری رویدادهای آموزشی برای راهاندازی کسب و کار دارد. او یک بانوی کارآفرین و مدیرعامل یک شتابدهندهی کسبوکاراست خانم سپهری با هدف کمک به جوانانِ علاقهمند به کارآفرینی و صاحبان ایده روستایی به تکرا پیوست تا از تجربههایش در استانهای مختلف کشور برای تبدیل ایدههای روستاییان به کسب وکارهای پایدار روستایی استفاده کند. در حال حاضر در کانون تکرا به دنبال تحقق ایدهی مدرسه استارتاپهای روستایی است و مسئولیت راهاندازی Business School را به عهده دارد.
کتایون سپهری
لیسانس مهندسی كامپیوتر گرايش نرم افزار
فوق لیسانس مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهروری
دكتری مديريت اجرايی
آقای مهندس میرقاسمی بازنشسته بخش دولتی هستن و سالها دغدغه ایجاد هماهنگی بین بخشی، تحقق مدیریت جامع و مشارکتی و بهبود ساختارهای تصمیمگیری و اجرایی در بخش دولتی داشته و مطالعات و فعالیتهایی متنوعی در این زمینه انجام دادن. مهندس میرقاسمی با چندین پروژه بین المللی در حوزه توسعه پایدار و جلب مشارکت مردم محلی با همکاری کردن و از تجربیات کارشناسان بین المللی بهره مند شدن و البته مدیر ملی و اجرایی پروژههای بین المللی منارید و فقرزدایی هم بودن هر چند آقای مهندس بازنشسته دولت هستن ولی روحیه غیردولتی دارن و جهت پیاده کردن هر چه بهتر رویکردهای مشارکتی و کمک به توسعه روستایی به کانون تکرا پیوستن و از ابتدا تا کنون رئیس هیئت مدیره کانون تکرا هستن و در حال حاضر مسئولیت کمیته ارتباط با بخش دولتی و همچنین تعامل با نهادهای بین المللی را در مجمع معین تکرا بر عهده دارن.
سید ابوالفضل میرقاسمی
رئیس هیات مدیره
کاردانی عمران آب، مركز آموزش عالي امام خميني تهران
کارشناسی عمران آب، مركز آموزش عالي امام خميني تهران
کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب با گرایش حفاظت، دانشگاه ITC هلند
امیر علمبیگی، دانشآموخته دکترای ترویج کشاورزی از دانشگاه تهران و عضو هیأتعلمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی این دانشگاه میباشد. او علاقمند به حوزههای کسبوکار و نوآوری است که در فعالیتهای پژوهشی خود، موضوعات کارآفرینی و نوآوری را در فضای روستایی با جدیّت دنبال میکند و با توجه به اهمیت نقش دانشگاه در نوآوریهای کشاورزی و روستایی به تشویق و هدایت دانشجویان و گروههای علمی برای فعالیت در این زمینه می پردازد. دکتر علم بیگی سال ۹۸ در راستای مذاکرات کانون تکرا با دانشگاه در خصوص تفاهمنامه آموزشی ویژه منتخبین جشنواره #روستایی_شو در بخش نوآوریهای کشاورزی ، با کانون تکرا آشنا شد و برای شکلگیری این همکاری تلاش کرد. او در دومین جشنواره #روستای_شو بهعنوان یکی از اعضای کمیته علمی و داوری به استخراج شاخصهای ارزیابی نوآوری در صندوق اعتبارات خرد محلی کمک نموده است.
امیر علم بیگی
عضو هیات مدیره
دانشآموخته دکترای ترویج کشاورزی، دانشگاه تهران
عضو هیأتعلمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران
آنا یارعلی سالهای زیادی تجربه در آموزش و مشاوره کارآفرینی دارد و همیشه نگاه اجتماعی به توسعه داشته است. خودش یک بانوی کارآفرین است و شرکت آموزشی و مشاوره کسب وکار دارد که در اهواز مستقر است. تخصص ایشان آموزش و تسهیلگری مشارکتی است و نگاه اجتماعی به کارآفرینی روستایی و دغدغه توانافزایی جامعه محلی باعث شد تا خانم یارعلی هم تکرایی شود. در حال حاضر خانم یارعلی نایب رئیس هیئت مدیره تکرا است و مسئولیت تربیت کردن جوانان و افراد علاقهمند به عنوان مربیان و پیشروان توسعه کارآفرینی روستایی در دپارتمان آموزش تکرا را به عهده دارد.
آنا یارعلی
عضو هیات موسس
کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
عادل سلیمانی دانش آموخته دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی از دانشگاه خوارزمی تهران بوده و دارای کارشناسی ارشد مهندسی ترویج و آموزش کشاوزی است. به واسطه تدریس دروس مرتبط در دانشگاه های مختلف، روحیه پژوهشگری و نگاه مسلط و بین رشته ای ایشان به مقوله برنامه ریزی منطقه ای و توسعه پایدار و متوازن روستایی، مقالات و پژوهش های متعددی را نشر داده اند. او تجارب زیسته متعددی در زمینه مدیریت پروژه های محرومیت زدایی، توان افزایی جوامع محلی و تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستایی دارد. وی تسهیلگر و منتوری توانمند در ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای به استارتاپ ها و کسب وکارهای خلاق و نوآورانه روستایی است. ایشان پتانسیل های کانون توسعه کارآفرینی روستایی اندیشه پویا (تکرا) را فرصتی مناسب برای کنشگری و برنامه ریزی یکپارچه در راستای تکمیل حلقه های مفقوده زنجیره ارزش محصولات و خدمات در مناطق روستایی می پندارند.
عادل سلیمانی
دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی
کارشناسی ارشد مهندسی ترویج و آموزش کشاوزی